Снимка: Reuters

Кейти Пери и нейните съавтори да изплатят обезщетение от 2,78 милиона долара на християнски рапър, чиято песен са изплагиатствали в парчето си "Dark Horse". Решението беше взето от съдът в Лос Анджелис.

Още по темата

Самата Пери обаче ще трябва да заплати само 20% от присъденото обезщетение - 550 хиляди долара. Останалата част ще бъде разпределена между нейната звукозаписна компания "Кeпитъл рекърдс", нейните продуценти и съавтори.

Сумата ще бъде преведена на рапъра Маркъс Грей с прозвището Флейм.

Съдебните заседатели взеха единодушно решение пет години след като Маркъс Грей и двама съавтори заведоха дело, обвинявайки Пери, че ритъмът и инструменталната част на половината й парче "Dark Horse" са откраднати от "Joyful Noise" - песен, която Грей издава през 2008 г. със сценичния псевдоним Флейм.

По време на процеса Кейти Пери, която не присъства на произнасянето на присъдата, както и съавторите на "Dark Horse" свидетелстваха, че никога не са чували "Joyful Noise", нито познават Маркъс Грей, предаде БТА.

"Dark Horse" стана един от главните хитове на певицата от албума й "Prism". Композицията се задържа четири седмици на върха на хитпарада на сп. "Билборд", а през 2015 година беше номинирана за наградата "Грами" в категорията за най-добро поп изпълнение в дует или с група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase