Снимка: Архив Reuters

Роднина на жителката на къщата, където в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век е бил наемател американският певец и автор на песни Боб Дилън, е открил две кутии с неизвестни грамофонни плочи на музиканта, съобщи в. "Гардиън".

Необичайният архив е намерен от брата на жената, живяла в дома, в който е живял под наем Боб Дилън. Разглеждайки старите вещи на роднината си, мъжът се натъкнал на две кутии с надпис "Стари записи". В тях е имало 149 т. нар. ацетатни малотиражни грамофонни плочи. Той се свързал с колекционера Джеф Голд, който веднага предложил да ги купи.

"Когато отворих кутиите и бързо прегледах съдържанието, бях потресен. Това наистина бяха плочи на Дилън, всички в добро състояние, а на обложките на някои от тях имаше бележки, написани на ръка. . . Макар да не можех да ги прослушам на място, знаех, че това е специална находка", разказва Голд.

На плочите са записани неиздавани или неизвестни версии на песни на музиканта и кавъри на произведения на други изпълнители, направени от него в периода, когато записва албумите "Nashville Skyline", "Self Portrait" и "New Morning".

Няколко от записите вече се продават, като най-високата цена е 7000 долара.

(БТА)

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 6 години

След стотина години може да намерят още толкоз...