Снимка: БГНЕС
fallback

Поздравявам Външната комисия в Народното събрание и парламента за приетата позиция за Република Северна Македония. Това е начинът България да се отнася по този въпрос. Ние в никакъв случай не трябва да слизаме на нивото, на което се развиха събитията и коментарите в нашата югозападна съседка. България трябва да проявява разумна позиция и призовавам всички български политици към сдържаност и разум.

Все пак ние сме страна член на Европейския съюз вече доста години. И трябва да покажем много по-овладяно поведение, коментира президентът Румен Радев от Ню Йорк.

Относно решението ЕС да започне преговори за присъединяване с Албания, но без РС Македония, президентът каза:

„Това са логични последствия за политиката на правителството на РСМ и пътя, който те избраха. Още от встъпването във власт на това правителство предупредих, че има дефицити по отношение на познанията по международно право и за всички особености по пътя към европейска интеграция и дефицити в нашите отношения. Но заявих, че сме готови да помагаме. България ще продължи да помага, но трябва да има осъзнаване какво означава Европейският съюз и как трябва да се работи, за да се постигне националната цел, която си е поставила РСМ. До момента правителството работи в обратна посока. Правилната посока е да впише българите в конституцията, защото това е залегнало в преговорната рамка на ЕС и тя трябва да се спазва”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Who Cares

преди 1 час

Radev, ako ne beshe priel onazi makedonska lisica, sega niamashe da nabliudavame porednata provokaciia i ocherniane na Bylgariia. Pyk kato vi e tolkova akyla, prodylzhavaite da pomagate. Srybskite mekereta po srybski manier shte sednat i cicat ot 4 stola, a Bylgariia pak shte *** supata.

16

Щирлиц

преди 2 часа

Ние слязохме на нивото на РСМ още когато по среднощ Желю призна въпросното раково образувание.Дълги години ще сърбаме попарата на сините предатели,които направиха всичко по силите си да разнебитят България.

15

Анонимен

преди 4 часа

Крим какъв беше?Трябва ли да помагаме на Украина?Колко Украинци трябва да убие Путин за да кажеш ,че в Украина има война! Иран наша приятелка ли е ?

fallback