Снимка: БГНЕС

В българската политика в последните години не избираш между добро и зло, а между лошо и по-малко лошо в крайна сметка. Това заяви за БНТ Станислав Балабанов - зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ".

Още по темата

"Хората ще преценят и ще го кажат след няколко седмици. Ние направихме всичко възможно, за да отстояваме пътя на истината. Въпреки трудностите, вървяхме по последователен път и каквото казвахме по време на кампания, удържахме на думата си. Надявам се на изборите през октомври хората да имат възможността да избират между разпада и разума. ИТН е изключително здрава и хомогенна", добави още Балабанов.

"Сега вече щеше да има редовно правителство без Борисов и Пеевски. Имаше различни партии, които решиха да се обединят, само и само да бъдат изолирани тези, срещу които постоянно обществото е недоволно. Залог бяха антикорупционна реформа, съдебна реформа, познайте кой каза, че му се ходи на избори - Кирил Петков.

По думите на Балабанов, разцеплението в ДПС не е проблем на обществото, а е вътрешно-партиен проблем.

"Писна ми да слушам в студията какво става в ДПС. Това е вътрешно-партиен проблем на лидери, които в годините, ако трябва да гледаш между единия и другия - няма по-добър от двамата. В крайна сметка обществото чака решение. И ИТН показа на всички как могат да се водят разговори с експертиза и приоритети и ви давам прост факт. Всички политически формации дойдоха на тези разговори в 50-ия парламент и казаха - вашите законопроекти са страхотни. Ама те бяха на масата да се случат още сега."

Балабанов подчерта, че "Има такъв народ" са готови да управляват.
"В крайна сметка вече имаме достатъчно опит и достатъчно експертиза. Ниската избирателна активност малко е в кавички, ако се изчистят всички тези казуси в един редовен парламент с редовно правителство и се пипне Изборния кодекс, ще видите, че избирателната активност не е толкова ниска. Държавата тотално отсъства към днешна дата, но това е комбинация от неразбраната от останалите политици емоция на българските граждани, от политическата некомпетентност на лидерите на останалите партии, его, задкулисни договорки, партийни интереси, икономически интереси. Всичко това в съвкупност, хвърляйки държавата на избори, по-скоро задоволяваше личните облаги в целия този период от време. В крайна сметка - нещата са такива, каквито са, не трябва да съжаляваме или да се оплакваме за нещо, а да търсим решенията."

По думите на Балабанов, ИТН нямат резерви към еврото, България е хубаво да влезе в еврозоната, но когато е готова финансово и икономически. И допълни още, че България обаче все още не е готова за еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase