Снимка: БГНЕС

Позицията на ГЕРБ-СДС е, че няма да подкрепи третия мандат, както бяхме заявили от самото начало, че няма да подкрепим втория.

Още по темата
Това е непроменената позиция на ГЕРБ по темата съставяне на правителство в 50-то НС, която отново бе повторена от Росен Желязков в парламентарните кулоари. Той обаче подчерта, че ако в рамките на това НС все пак се сформира мнозинство за излъчване на кабинет, то ГЕРБ ще подкрепят всички антикорупционни инициативи.

Той отбеляза, че не е спазена политическата логика спечелилата партия да управлява - при опита за съставяне на кабинет с първия мандат почти всички партии се обявили за опозиция.

"ПП-ДБ се обявиха твърдо за опозиция, но сами се принудиха да променят наратива. Виждаме доста по-умерено говорене. След толкова много избори се оказахме в ситуация да се хвалим с неуспехите за несъставяне на правителство, а не успехите за съставянето на такова", обобщи Желязков.

"Нека предстоящата предизборна кампания да е насочена към търсене на решения за стабилно управление, а не за опозициониране един на друг", призова Желязков, подчертавайки, че не вижда възможност за съставяне на правителство в този парламент.

"За нас не е изненада за връщането на неизпълнен втория мандат. Тя е дежа вю от март месец, тогава пак имаше декларация и връщане на мандата от ПП-ДБ. Нашето послание към тях е да мислим за стабилно управление в 51-то НС", обърна се към ПП-ДБ Желязков.

"Ще разговаряме с всички, с които споделяме общи европейски ценности, в политиката са важни целите, политиките и после законодателството, което трябва да ги облече в легално съдържание. Най-важно е правоприлагането", обобщи бившият шеф на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase