Снимка: БГНЕС

Призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да дойдат на място за какво става въпрос. Това заяви премиерът Димитър Главчев пред журналисти относно ситуацията в регионите и поисканата му оставка.

"Аз съм на място, за да видя активния пожар, който е тук. Възникват нови и нови огнища непрекъснато. Всички на терен полагат всички усилия и са герои".
 

Тя, моята оставка, не е проблем. Цинично ми звучи на фона на усилията, които полагат всички на терен и бързо се справят. По-бързо от това няма – това са хората, с които разполагаме и те действат веднага. Аз в политически нападки няма да вляза, призовавам политиците да излязат от помещенията с климатиците и да видят за какво става въпрос.

Навсякъде службите действат адекватно. Не мисля, че може да стане по-бързо при толкова много огнища на пожари. Сигурно, за съжаление, и още ще има, ако е такова времето. Всички ангажирани с потушаването може да им свалим шапка, иначе с оставките нямам проблеми", заяви Главчев.

Главчев посети района на село Отец Паисиево, който е сред засегнатите от огнената стихия, пише NOVA. На място с премиера е министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е и председател на оперативния щаб за борба с пожарите.

Заради критичната ситуация с пожарите в страната от "Възраждане" искат оставки. На въпрос чии, лидерът им Костадин Костадинов бе категоричен: "На правителството, то трябва да подаде оставки. Главчев и Калин Стоянов трябва да си подадат оставките. Моментално, веднага днес. Очевидно като държава нямаме възможност да се справим с горски пожари".

Костадинов се оплака, че няма и хора за гасене на пожари. Самият той се включил в гасенето на един преди дни във Варненско. Кой обаче щял да помага в обезлюдените райони на Странджа, където селата са по 5-6 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase