Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев, на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев и на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев във връзка с актуалната среда за сигурност в региона на Червено море, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Ръководителите на службите за сигурност са направили оценка относно възможните рискове за ескалация на напрежението в региона, както и върху развитието на ситуацията с българските граждани, част от екипажите на отвлечените в края на 2023 година кораби Galaxy Leader и „Руен“.

Била е обсъдена и ситуацията по линията на сигурността в Близкия изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране на сигурността на българските граждани в региона.

САЩ и Великобритания нанесоха удари от въздух и море срещу военни цели на хутите в Йемен в отговор на атаките на групировката срещу кораби в Червено море, предаде Ройтерс по-рано днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

toti

преди 8 месеца

Невиждате ли че сте гола вода и никой не ви взема на сериозно,а защо ли като само се джавкате,перчите и мразите един друг,все едно не сте Българи бе РАДЕВ ли кой там си пионка де никой никаде повече не те желае !!! Бегай моли се на Путин да видим дали ще ти помогне да върнеш нашите момчета де децата им не знаят каде са !!!Седнете и се разберете дали има нормална служба в тая държава де може нещо да свърши !!!

72

Анонимен

преди 8 месеца

"Сътношението на силите в света се променя. Съотношението на властта се пренарежда. И ние - Западът, САЩ, Европа - не сме от страната на печелившите", казва Иван Кръстев в интервю за германски вестник.

71

Анонимен

преди 8 месеца

ПРЕДСТОИ ОТВАРЯНЕ НА ПОРТАЛИ МЛЕЧЕН ПЪТ ГАЛАКТИКИТЕ И ВСЕЛЕНАТА

fallback