Снимка: БГНЕС

Такъв тип събития са ежеседмици. Българската армия поддържа капацитети, които могат да реагират.

Така министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира темата с дрона, изплувал край Тюленово, на извънреден брифинг във ВМА.

До момента обаче случай с дрон не е имало. Министърът коментира, че това са трудни цели, които да бъдат засечени от ПВО. Той не е получил информация въпросният дрон да е бил засечен.

Нямало е нужда да се действа през нощта, защото това е щяло да представлява риск за екипа, коментира Тагарев.

"Говорим за въздушен дрон. Възможно е да е паднал във водата, но не мога да кажа със сигурност. Не е ясно и колко време е седял там", добави още министърът.

"Тази война неизбежно е свързана с повишаване на рисковите за нашата сигурност", каза още Тагарев.

"Има интерес към ракети, които не са в пълно функционално състояние. За противозенитни комплекси не е ставало въпрос, категорично", отговори министърът на въпрос дали ще изпратим дефектни ракети на Украйна.

Тагарев потвърди, че става дума за мина, прикрепена към дрона. Тя ще бъде обезвредена на място.

 

Коментари Напиши коментар

311

Българин

преди 1 седмица

Какво ПВО? Това нещо го е носело течението поне една седмица. Закрепената мина отгоре отдавна е била прогизнала от водата.

310

Анонимен

преди 1 седмица

Върнете дрона на укрите. Нали все плачкат, че не им достигат оръжията. Той си е техен. Ако беше руски, щяхте да оцвилите цял свят. Такъв мощен цвилеж и тропот, щеше да настъпи, че чак извънземните ще се покажат да видят кво станало е чудо.

309

Анонимен

преди 1 седмица

Долна и гнусна душица това си ти Тагаренко,толкова си мазен ,че чак тече от теб гнусотия,ти си най трагичния военен министър на тая страна и по жалко и гнусно същество не сме имали,ти си срам за армията и е време да се махнеш ,*** лигав