Снимка: БГНЕС

"Днес можем да сложим край на политическото безвремие, да дадем надежда на българите, които искат страната да има редовно правителство и НС, работещи в ползва на хората и бизнеса. Днес е денят да изберете кабинет, който има експертизата да взема решения и да носи отговорност за тях", призова кандидатът за премиер Николай Денков.

"В последните седмици ПГ на ГЕРБ и ПП-ДБ положиха усилия, за да преодолеят реалната опасност да отидем на шести избори. Бяха направени много компромиси и от двете страни, за да се осигури стабилност и перспектива за страната. Направихме го,защото сме убедени, че страната има нужда от правителство, което да решава проблемите на хората и бизнеса. България има нужда и от стабилен парламент като най-спешно е приемането на бюджета за тази година. Тежката ситуация роди идеи неизпробвани досега у нас - кабинетът ще бъде ръководен от пример и вецепремиер, които да разменят постове си след 9 месеца", посочи той.

Денков открои приоритетите на правителството, което ще оглави.

"Бюджет с 3% дефицит, да изпълним задълженията си по управленската програма за влизане в Еврозоната и Шенген, да реализираме законодателната програма в това число и за промени в Конституцията свързани със структурата на прокуратурата и на ВСС", отбеляза той.

Денков увери, че кабинетът ще направи всички нужно за присъединяването към Шенген още през тази година.

"За влизането в Еврозоната на 1 януари 2025 г. бюджетът за тази и за следващата година ще е с 3% дефицит и без висок външен дълг, ще има информационна кампания, която да спре разпространяването на дезинформацията във връзка с въвеждането на еврото", посочи Денков.

Той се ангажира да има достъпност и прозрачност по отношение на цените на тока и газа.

Земеделието ще стане национален приоритет, увери още Денков.

"Детската ми мечта не е да съм премиер на една държава в политическа и икономическа криза и с дълбоко разделено общество, тя беше да бъде учен и аз я реализирах", призна кандидатът за министър-председател.

Той увери още, че ще си подаде оставката, ако нещата тръгнат по грешен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase