Снимка: БГНЕС

Съставът на проектокабинета е насочен предимно към експерти, обяви в кулоарите на парламента номинираният за премиер от "Продължаваме Промяната - Демократична България" Николай Денков.

Още по темата
"Изчакваме Мария Габриел, имаме още един финален разговор. Докато не се видим с нея не мога да кажа какъв ще е дневният ред за днес. Вчера през всички национални съвети на партиите на нашата коалиция беше приет този състав, съставът беше този, които излезе в края на деня, и това е което сме предложили", заяви още Денков.

"Нека да припомня, че този състав беше изваден в съвсем друга ситуация още преди да е започнало връчването на мандатите. Беше поставен въпрос как би изглеждал един кабинет, тогава показахме това, което можехме да покажем като политическа сила. Сега говорим за търсене на състав, който да получи по-широка парламентарна подкрепа. Състава е насочен към включване на повече експерти", добави той.

Според Денков съставът не е направен, за да бъде партиен, а да свърши работа.

Акад. Денков коментира, че с ГЕРБ все още си нямат доверие, но той смята, че може да има доверие на Габриел. "Разговорите с нея през цялото време вървят конструктивно, чуват се аргументите. Както ще видите съставът е консенсусен", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase