Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова разграничи социалистите от случващото се в парламента и физическите сблъсъци, до които се стигна днес.

"Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните, т. нар. евроатлантици бяха обвинени за служба на чужди посолства. Те от своя страна обвиниха другите в Путинизъм, слуги на Путин, защитници на интересите на Русия. Плюха се буквално, чупиха си очила, късаха си ризи. Наричаха се джендъри срещу фашисти. Стигна се до екстремизма на „Възраждане“ да искат нахлуване в Народното събрание и да говорят за преврат и контрапреврат. Видяхме разруха, дъно и падение. Ние не сме част от това", посочи Нинова.

Тя настоя, че иска да разграничи БСП от това, което се случва в НС.

Още по темата
"Не искаме да ни слагате по един знаменател", отсече червената шефка.

"БСП остана единствената партия, българска, която не се кланя на никого и взима решенията си за национализация интерес. Социалистическа, единствената, която се бори с неравенствата и партия, а не сбирщина или ГМО, което е пуснато на политическото поле само да руши", скочи тя.

По думите й в момент, когато България има нужда от стабилност, а хората от сигурност, това което се случва в НС е разруха, дъно и падение.

"Само ние от БСП не сме част от това. Най- хубавото нещо в политиката е да си независим, за да може да взимаш свободно решения и ние от БСП не се кланяме нито на едното, нито на другото посолство и заради това предлагаме третият път на развитите и това е пътят на българския национален интерес. Предлагаме мъже и жени, които могат да казват „Не“, когато е засегнат българския национален интерес. Уверявам ви, че националният интерес може да бъде защитен стига да има отговорни политици", каза Нинова.

"В този екстремизъм, алчност за власт, договорки с мафията за правителство на всяка цена, на омертата, за спасяването на Борисов не се чу нито дума с грижа за хората. БСП сме единствената, която в тези размирни седмици не само постави въпроса с грижа за хората, а свърши работа, но нашите закони за безплатни лекарства, за увеличение на минималната заплата на 850 лева и преизчисляването на пенсиите бяха отхвърлени от другите ПГ", посочи тя.

Според нея трябва да има санкции за депутатите, когато се стигне до скандал като днешния.

Тя обвини председателя на НС Росен Желязков, че не е реагира адекватно. "Росен Желязков нанесе поредния удар на парламентаризма. Не може да абдикираш от работата на НС само защото фашисти и екстремисти са се сбили", отсече Нинова.

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 3 месеца

Е какво да се очаква на място където са се събрали всички мафиотски структури.

106

Анонимен

преди 3 месеца

Костадинов, сериозно те питаме, ние твоите атакисти и вемероисти. Кога подаваш протестната нота до САЩ и Посолството. Нетърпеливи сме, буйни сме, ти уж си с нас, но започваме да се съмняваме. Ти ли си нашият истински Вожд? Или си предател? Защо не подаваш протестна нота до САЩ и Посолството? Цирковете в парламента не са ни достатъчни, искаме действие, или се отричаме от теб, като предател. Ще търсим нов Вожд. Ти не ставаш за нищо. Не си достатъчно радикален и се пазиш от американците и ни лъжеш.

105

И вие сте маносани

преди 3 месеца

по рождение, ама само се правите на света вода ненапита