Снимка: БГНЕС

Бившият кандидат за президент Лозан Панов пусна открито писмо до Бойко Борисов в социалните мрежи.

"Драги, г-н Борисов,

преди осем години по време на празника на висшата ни съдебна инстанция, обявих отвисоко, онова, в което вече се бях убедил. Обявих, че сме "изправени пред система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и разбира се – съдебната система. Действията й не се огласяват, а се държат в тайна, грешките й не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват, противниците й се преследват докрай, а тайните й – то те са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани. Именно съдебната власт е тази, която може да изчисти всичко това и да върне върховенството на правото".

Случващото се в дома на Темида през последните седмици отново доказа, че тя е в плен. За жалост, страната ни се е превърна в заложник на безпътицата, в която ни вкараха вилнеещите алчност и кражби. Затова Ви моля, да направите последни възможни усилия, за да предотвратим удара в айсберга, който ни се е изпречил.

Знам, че през 2016 г. избрахте от коя страна да застанете и не огласихте името на ласкателя, предупредил Ви с телефонно съобщение. За Ваша радост, нищо на Пътя не е постоянно и се променя, а ние само избираме кои да сме там. Но промяната у Вас я зове не само Пътят, а времето и дългът към страната, в която сте се родил.
 
Във вятъра на бурята, която се опитва да Ви отвее, сам знаете, не се крие промяна. В този вихър се върти миналото, започнало със скритите малки компромиси, като този с телефонното съобщение. Започнете с малкия, защото малките компромиси отварят вратите към големите грехове.
Не допускам, че ласкателят, написал онова телефонното съобщение, днес иска точно обратното, но това Вие знаете по-добре. Не допускам и, че иска да отмъсти на другарите Ви, с които сте избрали да управлявате. Така, както не допусках, че ходи в ЦУМ-а на консула на Русия, макар и всички да бяха разбрали, че това се случило. Не допускам и, че консулът на Русия в „града под тепетата“, е в братска дружба с държавния ни глава. Не бих могъл да допусна, че във Вашите открити разговори с блюстителите на закона, участват някогашен съдия, управлявал в „града под тепетата“, когато руският консул „отхапа“ първата голяма хапка от най-старото тържище на Балканите. Усладила му се, вярвам, че по-добре от мен знаете, с какъв апетит погълна и останалата част.  

Мисля да Ви припомня думите от отвореното писмо на съпругата ми от януари 2021 г., когато някой се опита да Ви предпази от Вас самия. Там бе изписано, че илюзията Ви е ялова, ако вярвате, че клакьорите, с които сте се заобиколили, Ви мислят доброто. Не видяхте и не чухте и затова днес сблъсъкът Ви с действителността стана челен. Затова Ви моля днес отново, разкайте се, и направете каквото трябва, за да спасите страната ни от угрозата, която е надвиснала над нас. Вярвам силно, че няма да допуснете да влезем в още по-гъст мрак, като разбиете дебелата черупка на своето его. Отвъд нейните стени, вярвам, ще чуете отново тихия глас на съвестта. Чуйте го и го последвайте, той ще Ви отведе нагоре, защото разкаялият се грешник е по-мил на Бог от светеца".

Коментари Напиши коментар

31

Дддд

преди 3 месеца

Очакваме КЕЙФОР да обгради законното правителство на Киро и да започне унищожаването на народа .

30

Анонимен

преди 3 месеца

До Калина - а-а, накъде те отврЪщат Светците уе?

29

В.

преди 3 месеца

Драги Лозане. Това писаното в кавички важи едно към едно за всяка власт. Сега на Анархисти ли ще се правим?