Част от имената, спрягани за министри в евентуален кабинет „Денков - Габриел”, съобщи Нова тв, като се позова на неофициални източници. Сред тях са

Асен Василев - министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Екатерина Михайлова – министър на правосъдието

Мартин Захариев – министър на културата

Калин Стоянов е шеф на ГДБОП. Екатерина Михайлова е юрист и политик от ДСБ, депутат в четири парламента, през периода 2001 - 2002 г. - председател на СДС. Мартин Захариев е юрист, работил в областта на медиите, бивш издател на сп. "Плейбой", бе депутат от "Коалиция за България", както и  кандидат за министър на туризма в кабинета "Габровски".

По последна информация списъкът с министри е почти готов и остават малки уточнения. Очаква се довечера той да бъде гласуван от Националните съвети на двете формации и най-вероятно утре да бъде съобщен официално.

Още по темата

"Има напредък, изчакайте още малко", каза пред журналисти в парламента номинираният за премиер от "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) Николай Денков. Днес отново в кабинета на председателя на Народното събрание Денков и Мария Габриел, както и представители на първите две политически формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължиха разговорите за съвместно управление, посочва БТА.

"Докато не свърши целият процес, нищо не е приключило", обобщи Денков.

Очаква се националните ръководни органи на партиите в двете политически формации да се произнесат по окончателния състав и структура на Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase