Снимка: БГНЕС
fallback

“Удовлетворен съм и съм благодарен на всички народни представители, които подкрепиха механизма за разследване на главния прокурор. В крайна сметка се взе решение 13 гласа да са достатъчни във ВСС, за да се освободи от длъжност главния прокурор, а за председателите на върховните ни съдилища - ВАС и ВКС ще се изисква квалифицирани мнозинства от 17 гласа”, заяви Крум Зарков, служебният министър на правосъдието, цитиран от БГНЕС.

Oще по темата
“Мисля, че решението е добро за България. За всеки един закон, който прави дълбока реформа в съдебната система винаги се поставят въпроси дали са противоконституционни.

Ние сме работили в синхрон с Конституцията и считаме, че няма такъв риск”, поясни още Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

На болшинството от българския народ въобще не пука какво ще става с главния прокурор. Народа се интересува от нормално и адекватно заплащане на труда, благоприятни условия за собствен бизнес, нормално и адекватно здравеопазване, социални осигуровки и пенсия покриваща нормалните месечно разходи.Единственото, което виждаме е как политиците ни си подсигуряват благоденствието им и на внуците си даже

20

Анонимен

преди 1 година

Пак законодателство за "конкретния случай". Ако за отстраняване на председателя на ВКС или ВАС са нужни 17 гласа във ВКС, клава логиката за отстрняване на главния прокурор да са достатъчни 13 ???С толкова гласа разполага точно в момента конкретната политическа сила ли ? Отврат.

19

Анонимен

преди 1 година

Той в политически независимата съдебна система и при крайните решения за определяне на отговорност с понасянето на вината за извършените нарушения,престъпления уточнени в процеса на съдебното производство по назначени звена,отдели за разглеждане,предвижвания и решения по етапи с произнасяне на крайни резултати в съда в която система всички действащи служители са политически необременени за да са независим в действията,присъдите отсъдени спрямо основни документи,закони политкомисар ли ще се явява

fallback