Снимка: БГНЕС

Решени сме по никакъв начин да не се съгласяваме със свалянето на имунитета на депутати, докато се обсъжда правосъдната реформа. Случващото се потвърждава критиката по отношение на българската прокуратура в продължение на десетилетия, че държи определени дела "на трупчета", за да влияе на политическите решения на определени депутати. 

Още по темата
Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по време на брифинг в централата на партията във връзка с искането имунитетът на Делян Добрев да бъде снет.

Самият Добрев определи искането като репресия и даде малко повече конкретика за обвиненията, съобщи Bulgaria ON AIR.

"По време на кабинета "Орешарски" ни тормозиха всички подред. 9 години държаха делото ми "на трупчета", макар да бях привлечен за обвиняем. Бях нещо като вечният обвиняем - нито прекратяваха делото ми, нито го внасяха в съда. Всяка година ме викаха по веднъж, за да ме разпитват и препотяват - държаха си в чекмеджето, за да го извадят, ако им потрябва. Миналата година получих постановление за прекратяване на наказателно производство - 20 страници с мотиви защо го прекратяват и как не съм извършил никакво престъпление", обясни той, като допълни, че единственото обяснение за случващото се е политическа репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase