Достигнахме историческо дъно за ръководството на прокуратурата. Толкова ниско едва ли някой е очаквал, че може да се падне.

Още по темата
Така бившият вътршен министър Емануил Йорданов коментира в студиото на Bulgaria ON AIR последните обвинение по върховете на прокуратурата.

Той обясни, че всеки от замесените има свое виждане за истината, но никой не вади конкретика, включително и по делото за къщата в Барселона.

"Гешев е притиснат до стената. Хората, които го подкрепяха, се отказаха от него. Не е тайна, че Иван Гешев е назначен от Бойко Методиев Борисов. Аз не съм наричал Борисов "шефе", Гешев го е наричал: "шефе, много добре се правиш на луд" - имаше такъв запис. Сега ли стана "лицето Бойко Борисов". За ДПС е интересно, че Гешев не нарича някого лице. Може би има повече респект от ДПС, отколкото от Борисов", заяви Йорданов.

Пред Bulgaria ON AIR бившият вътрешен министър изрази предположение, че вероятно Гешев държи папка с името на Борисов, която обаче е празна.

Юристът не очаква ВСС да вземе решение и да  отстрани Гешев.

"Оставам с впечатлението, че лобито на Гешев е готово с всички възможности за шиканиране на процеса. Разпределението на силите в този Висш съдебен съвет беше "много срещу 2" - има две колежки, които си позволяват собствено мнение, всичко останало гласуваше дълго време това, което искаше Гешев. Не бих се изненадал, ако продължи в този дух и сега", предположи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase