Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
От втората политическа сила ясно казаха, че не е възможен кабинет, но ясно казаха, че и много от политиките ни ще бъдат подкрепяни, което също е важно за управлението на един кабинет. От утре започваме срещите с останалите партии. Амбициите ни са - ако се договорим за споделена отговорност, за съвместно управление, за кратък хоризонт от време, за приемане на бюджет, План за възстановяване, да тръгнат еврофондовете, с подкрепата, която заявиха втората партия, много бързо можем да наваксаме изоставането". Това заяви след срещата с ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитаран от Нова телевизия.
Oще по темата


По думите му съществен елемент за споделена отговорност са и ИТН, и ДПС, и БСП.

„Въпросите им бяха провокативни, за да ни провалят разговорите с другите. Аз не им го спестих”, каза Борисов.

„Служебните правителства на Радев доведоха до този хаос и катаклизми във всички сфери на държавата. Трябва да се опитаме с общи усилия, дори и ако останат в опозиция”, коментира Борисов.

Запитан дали се разговаря за това, кой кои министерства може да управлява, Борисов каза, че не. Първо трябвало от ПП-ДБ да заявят, че са готови да участват. Второ да предложат имена. И накрая Мария Габриел да ги одобри.
Запитан за колко време трябва да управлява евентуалното правителство, Борисов каза, че не трябва пълен мандат.
„Най-малкият срок е да се приеме бюджетът за догодина. Като се има предвид, че сега ще приемем за тази година, а септември-октомври за следващата, то ще изтече тази година. ЗАтова Асен Василев говори за 18 месеца. Значи трябва да е година-година и половина минимум”, каза Борисов.

Той заяви, че няма проблем с БСП и няма никакъв спор с Нинова.

„По всички международни данни ние сме шестата държава по износ на оръжия за Украйна. Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва. Нямаме никакъв спор с г-жа Нинова. Ще се спази същия принцип, по който се изнасяше оръжие“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ са поели ангажимент и Стою Стоев ще бъде избран за председател на Правната комисия. „Това е доверието, като се каже нещо се изпълнява“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 1 година

Искаш ли да го пробваме върху теб дали е годно ? -- ако оцелееш ще го подарим. За друго вече не ставаш, освен за тестване на оръжие, вми рис ана американска под лога, с чужда баница иска да прави помен.

86

Анонимен

преди 1 година

"Ние имаме много оръжие, което срокът му на годност изтича. В рамката на солидарността на НАТО можем да си подменим оръжието и да дадем на Украйна това, което трябва." -- не можем, това са приказки на мошеник. Никакво оръжие не трябва да подаряваме под натиск на сащ и тяхната пионка селския тари кат борисов. Всички операции по цени на световните пазари.Можем да го продадем на сащ, а те после може да си го завират в зад ници те, но не и подаръци. Това оръжие не е на баща ти, а дали е годно...

85

Анонимен

преди 1 година

Той Бойко много бил крал , и Ко стана Славчо каза че за минали декември няма 9 милиарда ,при подмяната ,мошеници са тия вкарахатккукряинцида живеят безплатно по хотелите ,на наш гръб ,като лъжеха чепатите били от ЕС ,на върба ЕС не дават пари за след седмица или месец а след години,всички украинци вън от България

fallback