Снимка: БГНЕС

По искане на прокуратурата е разпоредено да се вземат ядки и да се направят проверки на един от участъците от София до Яна на АМ "Хемус". Резултатите са сходни на това, което бях намерил - между 20 и 24 см е дебелината при изискуеми по проект 28 см. Има липсващ асфалт. Започва разследване и ще се търси наказателна отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков пред Нова телевизия.

По думите му проверки са направени и на пътя от Сливница до кръговото кръстовище в Банкя. "Там асфалтът по проект е 22 см, а релано е 17-18 см. Георадар направи тест и на Северната скоростна тангента, а резултатите се очаква да излязат до седмица - две. Строителят и надзорът трябва да носят отговорност. Държавата като възложител - също. Очевидно ще трябва да се направят основни ремонти", обясни Шишков.

Още по темата
Според него подробният устройствен план за остатъка на Южната дъга на Околовръстния път е одобрен. А преди две седмици е приет и този за ЛОТ 9 на АМ "Тракия". "Всяка седмица отваряме перспективи за развитие на важни инфраструктурни обекти", посочи Шишков.

Той сподели, че е свикнал да работи под напрежение и не отрече, че би приел ново назначение в евентуален трети служебен кабинет.

"Анализът на състоянието на пътищата не е бил с цел политическа употреба, но резултатите бяха, че се стигна сблъсък между мен и политическа сила. Аз спрях да говоря, защото трябва да дадем пълна възможност изборите да бъдат равнопоставени. Ако няма редовен кабинет, ще продължим да работим по ремонтите. Ще направим така, че да построим магистралите по старите цени, за да не губи пари държавата", подчерта Шишков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase