Снимка: БГНЕС

На развалена машина в Пета секционна комисия в Пловдив попадна водачът на листата на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" Никола Минчев. Той пристигна 20 минути по-рано пред Професионалната гимназия по дървообработване, за да гласува. Но членовете на 5 СИК го предупредиха, че машината не работи, съобщават от "24 часа".

"Ами при това положение ще отида в другата секция, все пак призоваваме хората да гласуват с машини и не върви аз да го правя с хартия", обясни бившият председател на Народното събрание.

Той се възмути, че на доста места машини са дали откази и попита защо не са били осигурени резервни.

"Доставиха ни я още вчера неработеща. Изобщо не стартира и днес си стои в куфара, а хората си я търсят", обясни му Русана Чотова от 5 СИК.

Според Минчев това не е случайно. "Хората свикнаха с машините, защото е по-лесно и вотът е по-чист", коментира той.  И допълни, че превесът е в полза на машинното гласуване. Направило му впечатление, че активността е по-ниска, но се надява със затоплянето на времето тя да нарасне.

"Гласувах за по-добра България. Винаги има надежда", коментира Минчев.

Преди да упражни вота си в коридора го засече преподавателката по етнология в Пловдивския университет проф. Мария Шнитер. "На това му се казва да улучиш момента", коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase