Снимка: БГНЕС

"Това, което до сега виждам, ще трябва много мъдрост от политиците. Това е единствен изход от ситуацията. Светът се преразпределя

Още по темата
Ние много ясно трябва да стоим с демократичния свят", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като даде своя глас.

Ако отидем за шести път на избори, ще отидем и за седми. Кампанията е едно, от утре става друго. Не очаквам проблеми с преброяването на вота, защото българинът е грамотен. Гласувах, както целия демократичен свят, с хартия. Най-лошият сценарий е да не може да се направи управляващо мнозинство. Служебното правителство се задъхва. Ако няма мнозинство, няма да можем да приемем бюджет. С него директно ще се фалира държавата. Ще мислим за нови избори и всяка партия ще наддава. Винаги съм правил компромиси. Кой какви компромиси ще направи, зависи от резултатите. Бихме управлявали, отчитайки българите, които гласуват за всяка една формация. Винаги съм твърдял, че за България е добре да има редовно правителство.

Преди да се състави правителство, по никакви приоритети не може да се говори. На основата на това дали ще има правителство, ще се решат приоритетите след това. Мога да говоря от името на нашите избиратели, но не и от името на народа, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase