Снимка: БГНЕС

Само два дни преди провеждането на предсрочните парламентарни избори служебният премиер Гълъб Донев е взел решение служебният министър на външните работи Николай Милков да бъде изпратен като посланик на България в НАТО.

Решението е взето вчера и е подписано от Гълъб Донев и гл.секретар на Министерски съвет Красимир Божанов, съобщи БГНЕС.

"Министерски съвет предлага на президента на основание чл. 98, т. 6 от Конституцията на Република България да издаде указ за освобождаване на Николай Милков от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Френската република и в Княжество Монако и постоянен представител на Република България към ЮНЕСКО със седалище в Париж, Френската република и да издаде указ за назначаване на Милков за постоянен представител на Република България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел, Кралство Белгия", се казва в решението, което е публикувано в информационната система за правна информация на Министерски Съвет.
 

Коментари Напиши коментар

20

баба мара

преди 5 месеца

краино неподходящ чиновник българия е в нато и ес без референдум това гозабравят като отидат в брюксел а то е много важно радев да не подписва указа

19

Анонимен

преди 5 месеца

Най-добре направо да входира оттеглянето на България от НАТО!

18

от село

преди 5 месеца

Този човек няма никаква визия! Няма мъжкарска, балканска муцуна ...