Снимка: БГНЕС

“Правителството пое инициатива за овладяване на цените на храните - това е и една от тях - чрез държавното дружество “Ел Би Булгарикум”, да покажем, че може да има качествени продукти, които да спазват всички правила на производството”. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който присъства на подписването на споразумение между “Ел Би Булгарикум” и Централният кооперативен съюз, предаде БГНЕС.

Чрез магазините на ЦКС в цялата страна продуктите на държавната компания ще бъдат достъпни за гражданите в по-отдалечените населени места.

“Използва се само българска суровина, дружеството отговаря за съхранението на всички български закваски, и така могат качествени продукти да достигат до българските граждани”, каза още Стоянов.

“До момента ефектът от работата им последния месец бе слабо видим, защото те имат само 10 магазина в София, един във Видин и търсеха възможност да стигнат до повече потребители. Дори вчера ме питаха дали Законът за надценките не е замесен в пазара и аз казах да, пазарът е намесен, ще гледаме тази намеса да е минимална. Това е една пазарна стъпка, чрез конкуренция да задвижим пазара и се надявам това да е една хвърлена ръкавица към всички останали търговци. Много пъти съм казвал, конкуренцията е това, което ще доведе до регулация на пазара”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase