Снимка: БГНЕС

Пет дни остават до предсрочните парламентарни избори. По места текат последни приготовления по организацията на вота.

Още по темата
Новите правила в Изборния кодекс предвиждат смесено гласуване - с машина и хартиена бюлетина, видеозаснемане и паравани вместо тъмни стаички, съобщи БНТ. Осигуряването на параваните е отговорност на общините като точни критерии няма, за да не се въвеждат излишни ограничения в помещенията.

От община Кресна са готови за вота в неделя. За параваните по новия Изборен кодекс ще бъдат използвани съоръженията, предназначени за "тъмни стаички" на предишни избори.

"Нямаме указания конкретно как ще изглеждат параваните, как да се снабдим с тях и затова решихме да използваме кабинките или т.нар. тъмни стаички, които предполагам, че ще ни свършат работа. Разполагаме с такива във всички кметства от предишните избори. Кметовете са инструктирани. В община Кресна ще има 10 секции с видеонаблюдение и една - мобилна, която е без видеоизлъчване, защото е подвижна. Само в село Ощава сигналът малко се губи и не знам как ще става свързването, но ще се работи на видеозапис", каза секретарят на община Кресна Петър Галчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase