Снимка БГНЕС

По искане на Лена Бориславова Софийският градски съд е наложил запор за 40 000 лв. на сметки на фирмата на Слави Трифонов "Седем-осми". След тиражирането на тази информация в медиите от съда са потвърдили новината пред "Сега".

Обезпечителните мерки са наложени по гражданското дело за вреди, което бившата началничка на кабинета на Кирил Петков заведе срещу компанията на лидера на "Има такъв народ".

Поводът за делото е "Песен за Лена", която се завъртя в социалните мрежи и тв "7/8" преди месец. Текстът, посветен на Бориславова, прекрачва границите на политическа сатира с добър вкус, в него изобилстват обидни и вулгарни думи.

Когато заведе делото срещу "Седем-осми", Бориславова се закани, че "след сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки". Все още няма информация за други внесени искове.

Междувременно заради "Песен за Лена" срещу "Седем-осми" АД беше образувано и производство за дискриминация. Жалбата пред Комисията за защита от дискриминация обаче не е подадена от Бориславова.

Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, която кара втори мандат като член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените. Бориславова отказа да участва на изборите миналия октомври, но сега е кандидат-депутат от ПП-ДБ - втора в софийската листа за 24 МИР.
 

Коментари Напиши коментар

148

Бате Мите

преди 2 месеца

И кой точно добър тон преминава, кое изпято в песента не е вярно? Автор на текста е самата Лена Пачата! Да ви Е..... и Мисирките журналистически! За едни краварски долари се продадохте!

147

Анонимен

преди 2 месеца

Мечтата на всяко малко момиченце вече е да е като кака си Лена. Парапети,самолети... Слави им сложи некролога на политическата сцена с една песничка.

146

Анонимен

преди 2 месеца

Ех Лена, Лена, такава реклама ти направиха, ти пак си недоволна.