Снимка: БГНЕС

Броенето на гласовете със сигурност ще е по-бавно от предходни години. Това обяви в студиото на Нова Полина Витанова, която е изборен експерт. Тя не е пропускала вот от 2009 г. насам.

Още по темата

„За съжаление, през последните години непрекъснато се сменят изборните правила. Новото е видеонаблюдението и видеозаснемането. Така разписани правилата от ЦИК, те веднъж ще трябва да преброят действителните гласове от хартиените и от машинните бюлетини, след това ще трябва да преброят и недействителните и съответно да ги разделят, да определят действителните по кандидатски листи и да ги покажат на камерата, след което ще трябва и да отчетат преференциите за всеки един кандидат”, обясни Витанова.

Тя призова членовете на избирателни комисии да се заредят с търпение и колкото и да продължи изборният ден, да не бързат, а да вършат работата си съвестно.

Коментари Напиши коментар

35

Ганчо

преди 2 месеца

Накрая от дългото броене да не изларате 7% на БСП 27%??????

34

За къде бързате..??

преди 2 месеца

Небитието е вечно, не бързайте, запазете търпение

33

До 30

преди 2 месеца

Кой ти каза, че няма машинен вот в ЕС? Втръсна ми от безмозъчни! Ако искаш да знаеш, информирай се! Никакъв проблем не е! Трябва само един чужд език и ще прочетеш! На български старателно избягват да информират за това! Питай се сам защо? Още по добре, защо има френски и испански машини за гласуване?