Снимка: БГНЕС

Хората трябва да са спокойни, че стабилността на валутния борд е факт и ще продължи да бъде факт, заяви Любомир Каримански от коалиция "Заедно". По негови думи е по-разумно да се дадат финансовите мерки за справяне с реалната ситуация в търговската мрежа и при домакинствата.

Още по темата
Той заяви, че е грешно да се смята, че в условия на валутен борд може да се прилагат инструменти на монетарната политика, съобщи "Нова Нюз".

Каримански каза, че това, което не трябва да прави един служебен кабинет е политики. По негови думи ставките не оказват голямо влияние върху цените на стоките и това крайният потребител да има по-висока покупателна способност. Дори КЗК и КЗП имат необходимост от работещ парламент, допълни той.

Политикът коментира и тавана на надценката. Той е на мнение, че това е временна мярка за малката потребителска кошница и тя съществува в някои държави. Каримански уточни, че това не е таван на цените.

Той заяви, че като коалиция „Заедно“ не разчитат на субсидии. По негови думи „Заедно“ биха имали диалог с тези, които "загърбват политически и религиозен фанатизъм и извеждат икономиката и проблемите на хората на преден план".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase