Снимка: БГНЕС

Хората трябва да са спокойни, че стабилността на валутния борд е факт и ще продължи да бъде факт, заяви Любомир Каримански от коалиция "Заедно". По негови думи е по-разумно да се дадат финансовите мерки за справяне с реалната ситуация в търговската мрежа и при домакинствата.

Още по темата
Той заяви, че е грешно да се смята, че в условия на валутен борд може да се прилагат инструменти на монетарната политика, съобщи "Нова Нюз".

Каримански каза, че това, което не трябва да прави един служебен кабинет е политики. По негови думи ставките не оказват голямо влияние върху цените на стоките и това крайният потребител да има по-висока покупателна способност. Дори КЗК и КЗП имат необходимост от работещ парламент, допълни той.

Политикът коментира и тавана на надценката. Той е на мнение, че това е временна мярка за малката потребителска кошница и тя съществува в някои държави. Каримански уточни, че това не е таван на цените.

Той заяви, че като коалиция „Заедно“ не разчитат на субсидии. По негови думи „Заедно“ биха имали диалог с тези, които "загърбват политически и религиозен фанатизъм и извеждат икономиката и проблемите на хората на преден план".

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 месеца

Не всички са като Васко от Модерно предградие, на когото е дал 2 милиона лева в кеш в банката си за изплащане на дълг към фирма.

26

Айде на амбразурата

преди 2 месеца

Имаме два избора: или гледаме фактите, каквито са-неутрално, трезво, обективно, хладнокръвно, директно и вземаме мерки според целите си ИЛИ си заравяме главата в пясъка "да не всяваме паника" и ... гърмим. Всеки да си реши за себе си. Радев и Служебното шапка им свалям, че хубаво-лошо...казват директно истината и опитват да овладеят мизериите. Партиите с лъжите, манипулациите и безотговорните "политики", които друг ще плаща, са за ЗАТВОР! Каква паника, бре? Ако не го кажат и стане, тогава е зле!

25

Впечатление

преди 2 месеца

От моя гледна точка виждам следното: 1. Едно правителство е СЛУЖИТЕЛ, а не РЪКОВОДИТЕЛ на народа, следователно е длъжно да го информира своевременно за евентуални опасности и да взема мерки за да го защити 2. Служебното направи точно това-каза, че пари в хазната има в момента, но за заложените от последните парламенти "мерки" нямаме пари, трябват заеми, които няма от къде да вземем и ще са на голяма лихва. Предложиха мерки това да не стане. Каримански, искаш да ни залъгват да сме спокойни ли???