Заради действията на 48-ото Народно събрание България няма да влезе в Еврозоната на 1 януари 2024 г.

"След приключване на парламента и позора, който донесе, да не спази собственото си решение, еврото вече трябва да е затворена страница. Не се знае докога. Не само от действията на 48-ото НС, но и от начина, по който следващата изпълнителна власт ще бъде устойчива в спазването и изпълнението на бюджетите на 49-ото НС", заяви един от лидерите на коалиция "Заедно" Любомир Каримански в студиото на Bulgaria ON AIR.
 

Каримански заяви, че една от причините за общия политически проект - коалиция "Заедно", е законът за защита на потребителите.

Още по темата

"Искаме час по-скоро да бъде променен законопроектът за потребителите. Можем само да разширим функциите. Можем да направим така, че цените да бъдат координирани между всички участници и да се спазват икономическите и инфлационните процеси в страната", обясни той и подчерта, че коалиция "Заедно" ще търси контрол.

Каримански изрази увереност, че ще влязат в 49-ото НС. "В последните две години имаше политическа безпътица. Това трябва да спре. Проектът е иницииран от г-жа Ива Митева и от мен. Искаме да привлече хора със съзнание", посочи гостът.

Коментари Напиши коментар

103

Ха-ха

преди 3 месеца

Че кой ти пречи да имаш евро бе не(щ)астник. Не, проблема на такива безродни престъпници е, че не могат да се докопат до резервите на БНБ. Такива като този са за въжето.

102

Анонимен

преди 3 месеца

Жалко е, че се отдалечаваме от Еврозоната и Шенген. А бяхме толкова близо с ГЕРБ. Пълния Провал дори пари за Възстановяването не успяха да осигурят. Пълно некадърничество от харвардците. Що за университет е това? На нищо не ги учат. Или нашите умни и красиви са прости?

101

22

преди 3 месеца

Чудесна новина,финансовия гърч и схемаджийските лапачки на управляващите се отлага.