Снимка: БГНЕС

От синдикат "Образование" призоваха Асен Василев да подаде оставка от ръководното място в ПП.

Това стана, заради негова реплика в ефира на БТВ. Там той обясни, "че е нормално да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва навлизат нови кадри".

"Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление! Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа, Вие им казахте, че работят некачествено, Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Още по темата

От там припомнят, че дори последните две увеличения на учителските заплата от миналата година не станаха по предложения на "Продължаваме промяната". "Първото беше заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия. Припомняме Ви, г-н Асен Василев, че правителството, управлявало преди Вас, увеличи двойно учителските заплати, като това увеличение се обезличи по вина и на Вашето управление!", се казва в позицията.

Синдикат "Образование" смята, че по тази причина Асен Василев няма експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната "нормалност" и външен вид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase