Снимка: БГНЕС

Бизнесът започна да отваря предприятия. Имаме продължаващи сигнали, че енергийната криза отслабва. Щедрите компенсации е един от основните проблеми. Тази година ще започнат свръхпечалбите да се отразяват на пазара на труда. Ако не се вдигнат заплатите, фирмите ще останат без работници.

Още по темата
Има пазарен натиск за вдигане на заплатите, каза икономистът Георги Ангелов за Нова Нюз.

Според Щерю Ножаров има двегодишен спад на инвестициите.

"Икономическият растеж през 2022 г. се дължи на две неща - увеличение на потребителските разходи заради ръст на доходите и заради увеличение на износа, базирано на подкрепата за конкурентноспособен бизнес. Компенсациите не идват от държавния бюджет, а от Фонд за енергийна стабилност", обясни експертът.

Коментари Напиши коментар

73

Шарлатанин

преди 3 месеца

Баварец, докато стигнем до роботите, дето ще работят за без пари бая време ще мине, а до тогава много сегашни работодатели вече ще ровят по кофите, щото бизнесът им ще е фалирал. Що се отнася до роботите, дето ще работят за без пари, тях първо някой трябва да ги произведе, а после да ги продаде на оцелелите работодатели. Ама той този дето ги произвежда е още по-голям работодател и буквално ще стане ортак в бизнеса на оцелелите работодатели..... докато оцелеят.

72

Работодател

преди 3 месеца

По некомпетентна статия не бях чел...защо си го причиних не знам.

71

Баварец

преди 3 месеца

До #Българин: Бацко, прав си! Накрая ще работят само рОботи, а ти ще ровиш в кофите за ***, защото си чакал, да ти вдигнат заплатата! Защото, за да я вдигнат, трябва да работиш повече, а не да лееш мозък тук. И защото е така, работодателите, ще заменят мрънкащите и хленчещите с автоматизация и роботика, които не мрънкат, не ползват безкрайни отпуски и болнични. Честито!