Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видях поредният шамар за всички институции със санкциите „Магнитски“. Това заяви пред БНР Иван Демерджиев, който е служебен вътрешен министър и вицепремиер.

„Трябва ли някой да види този позорен списък, за да си припомни, че такива хора съществуват и те трябва да бъдат разследвани? За мен е много интересен мотивът, който касае Горанов, че е мотивирал определени лица да приемат определено законодателство. Лесно можем да си отговорим кой е имал мнозинство за приемане на законодателство. Прокуратурата не може да чака. Нека веднъж да прояви активност. Тя трябва да е активната страна и да инициира събиране на доказателства. Има някакви производства. Но прави впечатление, че предметът на голяма част от тях се разминава с това, което виждаме в мотивите за наложените санкции“, каза той.

Още по темата

„Всичко, което имаме е внесено. Ще се постараем да го допълним максимално в кратък срок, за да няма отново оправдания, че липсват данни. Трябва по официален ред да се поискат всички документи, с които разполагат партньорските служби и прокуратури“, обясни вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase