Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа".

Още по темата
"Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия", коментира държавният глава.

Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията, каза президентът - на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам, допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън "сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията".

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ "Подкрепа" да се роди едва преди три десетилетия, бурният й живот много трудно ще се вмести дори в три века, каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ „Подкрепа“ се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. "В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации", добави Радев.

/Николай Трифонов, БТА/

Коментари Напиши коментар

166

Morski

преди 1 месец

Днес имате развитие! Само единият пост ми истрихте по-долу ! Но ще видите и коментара ми за Рендето резидент! Не го защитавакте толкова като пак ме триете! Или пък сте купени!?

165

Morski

преди 1 месец

Ренде, "живота на ТРУДЕЩИТЕ СЕ" звучи много соц! Ааа забравих, ти си комунокадър! И още нещо само на"трудещите се" ли живота им е в голямо ИЗПИТАНИЕ, ами децата и пенсионерите? *** *** си и такъв ще си останеш! И ОЩЕ, НАЛИ КОВИДА БЕШЕ САМО НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА? ПОНЕ ТАКА РЕВЕШЕ ОТ ШИПКА НА 3ТИ МАРТ 2020!*** ИЗТРЕБИТЕЛ НА ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОСНЕШ:СЕМЕЙСТВО, АВИОБАЗА, ВОЕННО-ВЪЗДУШНИ СИЛИ, ПРЕЗИДЕНТСТВО, НА РЕД Е ДЪРЖАВАТА! Времето дойде - или ти, или държавата, но няма да е ДЪРЖАВАТА!

164

Morski

преди 1 месец

Днес, как толкова бързо редактирахте словото на Рендето? "живота на ХОРАТА и трудещите се стана? Откога хората не са трудещи се, или трудещите се не са хора? Много удобно за Рендето действат! И ЩО МЕ ТРИЕТЕ БЕ СВОБОДНА МЕДИЯ? ИЛИ ПЪК НЕ СТЕ, А СТЕ КУПЕНА?