Снимка: БГНЕС

Довчера бяхме 100-то правителство на България, днес сме 101-ото и причината за това е само една - 48-ото Народно събрание не успя да излъчи редовно правителство, подкрепено от стабилно парламентарно мнозинство, каза служебният премиер Гълъб Донев при церемонията, на която президентът Румен Радев представи задачите и приоритетите на новото служебно правителство.

"Имаме опита на първия мандат, знаем какво следва, още повече че атаката срещу някои от нас дори не изчака предизвестения край на 48-то НС.

Още по темата
Ще бъдем обвинявани за провали, ще бъдем сочени за несправяне с реформи, ще носим отговорност за решения, за които правомощия има само НС. Вчера чух какво очакват от нас някои вече бивши депутати. Като първи министър имам правото и привилегията да кажа на българските граждани какво да очакват от нас в следващите месеци", заяви още служебният премиер.

"Ще продължим да вършим отговорно и прозрачно работата, за която сме избрани и назначени. Ще запазим спокойствието и разумния диалог в обществените отношения. Наш приоритет в следващите 2 месеца ще е организацията на честни, демократични и свободни избори, и този път ЦИК може да разчита на съдействие и подкрепа от нас за справяне с трудностите, които се очертават в резултат на промените в ИК, гласувани от мнозинството от депутатите в 48-то НС", добави Донев.

По думите му да си министър втори мандат има едно сериозно предимство - вече знаеш какво предстои и си готов за втория сезон на "политическия сървайвър".
 

Коментари Напиши коментар

42

позор!

преди 1 месец

А ти какво искаш бе, Гарване, "птицо проклета"?" Да не бе да искаш да ви галим с перо за безобразията, чудовищната ви корупция, некадърност и наглост на неграмотните "служебни" мисирки в "служебния ти Гълъбарник, прогизнал от унизителен слугинаж към кремълското чудовище и от национално предателство?! Ега ти наглеца!"

41

Щирлиц

преди 1 месец

Не на наш гръб!Другари,време е да се омитате.

40

ХА ХА ХА

преди 1 месец

Межу дуркин..