Снимка: БГНЕС

ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна.

Това съобщава в профила си лидерът на партията Бойко Борисов. Той е провел среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленски във Върховната Рада, и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България, съобщава Борисов.

"Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков.

Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна. Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ", съобщава още лидерът на ГЕРБ в профила си във Facebook.

Коментари Напиши коментар

469

Анонимен

преди 1 месец

Много любезно гледа, но го държете далеч от властта, че желаещите да се изселят ще се учетворят!

468

Анонимен

преди 1 месец

Поне нямаме леви партии.

467

Анонимен

преди 1 месец

Колкото по-скоро тоя мазен, лъжлив ром от село Банкя напълни трапа, толкова по-скоро България ще има шанс да започне промяната си към по-нормална държава!