Снимка: архив, БГНЕС

За пети пореден път отиваме на избори, на предсрочни парламентарни избори, и това е показател за тоталния срив на политическата система у нас, красноречиво доказателство за пълна липса на отговорност и разум у политическия елит. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев в декларация от парламентарната трибуна по повод края на това Народно събрание.

Още по темата
Той каза, че това го тревожи дълбоко.

Според него, улисани в опити да трупат личен имидж, мнозина не са успели да видят, че множество българи живеят в мизерия. Янев предупреди, че пред България има рискове, свързани с ескалация на конфликтите.

Страната се движи на автопилот, заяви лидерът на „Български възход“ и посочи, че заради ниската избирателна активност мнозинството не е представено в парламента.

Кому е нужен парламент, който не може да направи правителство, реторично попита той.

„България е в политическа криза и трябва да намерим бързи решения“, каза Стефан Янев и призова партиите към взаимодействие.

Той призова за конкретни стъпки, които да доведат до подобряване на живота на хората и заяви, че всички големи проекти не могат да бъдат осъществени, ако не стъпим на християнските си ценности.

„Нека затворим тази страница на парламентаризма и да се върнем след два месеца, за да работим за България“, каза лидерът на „Български възход“.

 

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 месец

вярно е щом е влязъл в парламента не може да се оспори.

37

абревиации

преди 1 месец

Това законно ли е подобна абревиация, която изпуска А-то от АБВ да е абревиация, която да се употребява в политическия език на България, или дори да се отнася до политическа формация. Не може ли ЦИК да сезира the supreme court за такива езикови "употреби", които някои се опитват да правят дори в НС, понеже българските селяни като си вървят из държавата и дочуват абв и казват Ок, обаче това в НС не е точно абв

36

абревиации

преди 1 месец

А това даже не е АБВ, а само БВ? То на тебе азбуката ти е в криза, за политиката да не говорим