Снимка: архив, БГНЕС

Общ преглед

Председателят на парламента Вежди Рашидов закри 48-ото Народно събрание (НС), като преди това направи обръщение към депутатите.

Още по темата
Зная, че в политиката посрещат с цветя и изпращат с камъни, всеки от нас ще плати тази цена, но ние сме длъжни да запазим мечтите си, длъжни сме да подтиснем страстите си и да забравим за сметки, да забравим за рейтингите и да помислим какво остава след нас на тази земя, посочи Рашидов.

Апелирам към всички вас - вижте хората, които са ви издигнали, замислете се и вложете разум в бъдещето, защото народът чака резултати от нас, каза той.

Моля се следващите избори да донесат на България повече сигурност, повече надежда и повече единение. Дано утрото е по-мъдро от вечерта, народът ни заслужава това, заяви Вежди Рашидов и удари последния звънец на това Народно събрание.

Ето че дойде краят на 48-ото Народно събрание - край неочакван и предизвестен, отбеляза още Вежди Рашидов. Прекрачих прага на този парламент като най-възрастният народен представител с надежда след серия от крясъци, обиди, противопоставяне да опитаме да намерим разбирателството, баланс между желаното, настоящото, възможното и преплитайки порива, опита и познанието, да направим заедно крачка напред, посочи той. И като че ли в първите мигове стана магията, но уви, както винаги, илюзията беше кратка. Потопихме се отново в познатата антиутопия - процедури, речи, почивки, гласувания, прегласувания, и пак взех да се питам, колеги: "Така докога?", каза председателят на НС.

Вежди Рашидов отбеляза, че е поел отговорността да е председател на този парламент, вярвайки че с авторитета си може да помогне да работи усърдно, да се успокоят страстите и обществото също да си отдъхне от тази безкрайна спирала. Но се оказа, че пак сме изправени пред пореден избор и пак се питам: "И така докога, колеги?", добави той. Според него народните представители трябва по-често да се замислят какво правят тук и какво оставят, дали рушат или съзидават.
(БТА, Теодора Цанева)

 

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 3 месеца

По ненужен парламент от този не е имало. Като видиш само кои се бяха наредили като по-по-най и ти се повдига, Данчо ментата, дето си гушна ей така Силистар и никога не отчита верни приходи от там, съсипа прекрасното кътче, Росен Желязков нанесъл не малко щети и не ми се изрежда повече. Грешни пари от народа за едни ненужни изедници. Субсидия, заплати, коли, разходи на гърба на бедния народ, не на богатите.

74

Тошо

преди 3 месеца

защо това НС дойде и си отиде ...без да остави следа!Браво Рашидов, ти показа модел и остави ярка следа!Склуптур художник и Човек, благодаря ти за поведението, бистрата мисъл и отговорност!

73

Анонимен

преди 3 месеца

Днес е един прекрасен ден....213 българофоби си отидоха!