Снимка: архив, БГНЕС

Това Народно събрание остана в опозиция на бъдещето. В един все по-дигитален свят то ще остане като парламент на хартията. Това заяви в декларация по повод края на 48-ото Народно събрание председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ (ПП) Андрей Гюров.

Според него този парламент ще се помни с промените в Изборния кодекс.

Още по темата
"Тези промени станаха символ на този парламент. Нарушение на правилника, на законите, на Конституцията, унищожаване на машинното гласуване, а всъщност узаконяване на изборните злоупотреби", каза председателят на ПГ на ПП.

Това беше парламентът на пропуснатите възможности, заяви още Гюров.

Добрата новина е, че най-после групите са ясни. "Малцинството вътре и мнозинството вън вече знае, че можем да живеем по-добър живот, че вашето нормално не е европейското нормално, че има бъдеще, в което успехът не зависи от това на кого си човек, здравето не зависи от това дали имаш връзки в болницата, училището възпитава таланти, а справедливостта не е резултат от това на кого главният прокурор казва "шефе"", каза председателят на ПГ на ПП.

България отново е и ще продължава да бъде на европейското дъно по индекс за корупция, смята той.

Според него за депутатите от ГЕРБ, БСП и "Възраждане" е било важно да сеят страхове и да бягат от отговорност.

Освен изоставането от целта Шенген и задачите по ПВУ, изоставаме и с готовността за еврозоната, подчерта още Гюров и добави: "Това НС, което се провали в основните си задачи, няма да ни липсва. Сред приоритетите не бяха Шенген, еврозоната, съдебната реформа, повишаването на качеството на живот на българските граждани. Най-голямата опасност е да бъдем превзети от гняв и отчаяние".

"България заслужава повече. България може повече. Съдбата помага на смелите, а страхливите отказва. Време е за смелост. Нека погледнем напред, какво ни предстои - предстои ни да намерим онова, което ни обединява, да посочим цели и да кажем категорично "Знаем къде искаме да отидем, знаем стъпките, които трябва да направим". Да се захванем за работа, да направим промените. Да покажем на хората, че ги чуваме и работим по техните проблеми", заяви Гюров.  

"Граждани, не сте сами, с вас сме! Ние няма да се откажем! Надеждата за промяна ще живее и ние ще я постигнем, продължавайки заедно", каза в заключение депутатът от ПП.
 

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 месеца

Гюро се надяваше да оглави БНБ и цялата ни икономика да бъде криптирана, Нексо и шарлатаните да богатият в реални пари, а държавата и гражданите й, в криптовалута. Е, не успяхте. ПП са аут, свикване.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Не е ли, твърде претенциозно, за едни шарлатани да узурпират бъдещето. Да оставят на хората, да преценят.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Кое бъдеще, всичко нагоре/цени, лихви и др/, а стандартът надолу!