Снимка: Bulgaria ON AIR

Официално - 48-ото Народно събрание вече е в историята. В последния си работен ден депутатите приеха декларация, с която осъдиха актовете на агресия срещу българите в РСМ. А след това, по традиция, дойде и ред на декларациите на всяка една от партиите, в които те направиха своята равносметка.

Въпреки че по традиция в последния работен ден на парламента депутатите си правят обща снимка, този път те изневериха на традицията и не застанаха един до друг на стълбите отпред. Единствено парламентарната група на ПП си направи няколко снимки за спомен.

"Това Народно събрание, което се провали с основните ни задачи, няма да ни липсва. Сред приоритетите не бяха съдебната реформа, Шенген, еврозоната", каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Народните представители се обединиха около това, че Народното събрание не е решило политическата криза, но се надяват следващото да свърши това.

"Въпреки че в настоящия парламент се начертаха убедителни мнозинства по важни стратегически теми, липсваше достатъчна политическа смелост", заяви депутатът от ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова.

"Вярно е, че отново отиваме на избори, но се надяваме, че отиваме на избори с научени уроци", коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Диалог има, но няма чуваемост, няма разбираемост, защото ние си говорим помежду си, но не се разбираме", категоричен бе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"В следващото 49-ото НС най-голямо предизвикателство ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим правителство и да дадем хоризонт за развитие на България и на българския народ", подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Дано утрото е по-мъдро от вечерта! На добър час, закривам 48-ото Народно събрание", бяха финалните думи на Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase