В последните часове на 48-ото Народно събрание партиите направиха равносметка за свършеното.

Силно фрагментиран парламент, денонощни заседания и междупартийни нападки белязаха 48-ото Народно събрание. Поредното с кратък живот, което не успя да намери изход от политическата криза.

"Най-важното е, че това Народно събрание започна да възстановява политическия диалог между отделните партии, което е стъпка за разрешаването на политическата криза", коментира Тома Биков от ГЕРБ.

"Факт е, обединихме различни партии и в името на определени законопроекти", сподели Цончо Ганев от "Възраждане".

"Със смесени чувства съм към този парламент. Не можа да се състави редовно правителство", припомни Румен Гечев от БСП.

"Той не успя да свърши най-важното - да излъчи редовно правителство", коментира Петър Чобанов от ДПС.

Въпреки прогнозите, че и в следващия редовен парламент разпределението на силите ще е подобно, новата коалиция от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще промени политическата ситуация.

Твърде вероятно е към новата коалиция да се присъедини и отлъчения от БСП - Явор Божанков. "Това е въпрос, който ще му бъде зададен в следващите седмици, отговорът ще стане ясен до края на месеца ", поясни Васил Пандов от "Продължаваме промяната".

"Такъв модел е правилен, аз имам място в него, какво - не мога да кажа, защото такъв разговор не сме водили до момента", каза Явор Божанков.

А в очакването на изборите - депутатите призоваха гражданите да гласуват.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

12

Румен гечев

преди 1 месец

РГ е със смесени чувства за този парламент. Ами да, не можа да се нагуши още с пари, а пък като го обявиха и за наблюдател, който се е корумпирал в Русия е ясно. Не можа да лъже дълго, но за това пък доста сполучливо избирателите си.

11

Финансист

преди 1 месец

За политическата криза и краткия живот на поредното НС са си виновни лидерите на партиите. Както и президента Радев. Колкото и избори да има, него отново ще го заболят глъвата и ръцете от мислене и връчване на мандати. Така е в демократичните държави. Щом като тези от НС не могат да си изберат правителство, не са им виновни избирателите. Които, между нпрочен изобщо не искат да гласуват. Като справка, на последните поредни парламентарни, не гласуваха около 60 % от хората.

10

ИЗБИРАТЕЛ

преди 1 месец

Равносметката е, ЧЕ СЪМ ОТВРАТЕН ДО ПОГНУСА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ/ДЕПУТАТИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ! И не е вярно твърдението им, че народа се е изморил от многото избори. Истината е, че избирателят е ВЪЗМУТЕН и РАЗОЧАРОВАН от всичките им "ДЕЙСТВИЯ В ИМЕТО НА НАРОДА"!