"Не сме координирани с президента Радев със сигурност.

Още по темата
Най-малкото, защото видяхте каква беше реакцията на офиса на президента, в лицето на г-жа Йотова". Това обяви пред Bulgaria On AIR представителят на Има такъв народ Ивайло Вълчев.

"Чухте какво говорят и какво продължават да говорят юристите, близки до офиса на президента, ако пък търсим някаква близост в отношенията, ние винаги можем да припомним, как служебното правителство, назначено от президента, едни от първите хора, които освободи от административни длъжности, заемани, като областни управители и т.н., бяха хората на ИТН", заяви Ивайло Вълчев.

Събеседникът се аргументира така: "Ние, бидейки вътре в НС в няколко поредни парламента, и сега, гледайки отвън, се убеждаваме за пореден път, че системата е достигнала едно ниво на собственото си възпроизвеждане, в което не се ражда нищо, което може да работи. Системата е такава, че позволява едни дълги периоди на фактическо безвластие, на едни служебни правителства, които хем се назначават от президента, хем не носят отговорност пред никого - нито пред него, нито пред НС. Хем НС няма контрол върху тях, то не може да ги прати в оставка. Ставаме свидетели, от друга страна, на едно търсене на мнозинства, къде принципни, къде безпринципни, за да се създаде правителство. Видяхме и друго, видяхме купуване на депутати от една парламентарна група", допълни той.

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 месец

Чудно как не решихте да правите референдум да станем емирство, а падишаха да е големия приятел на Слави, другаря Ахмет Доган.

10

Анонимен

преди 1 месец

А добър ден

9

баба Пена

преди 1 месец

Ако кажем че прединия парламент е свършил работа за 0.0001лв, то този е свършил работа за 0.001лв, значи 100 пъти повече, обаче ако погледнем че все пак е под <1 значи все пак не сте свършили работа за 1лв.