Снимка: БГНЕС

Става дума за законопроект, който е особено важен. За който сте слушали от години, пречи на страната ни, тежи, пречи на влизането ни в Шенген, осъждат ни в Страсбург, губим пари. Касае длъжността на главния прокурор. Това каза правосъдният министър Крум Зарков пред bTV.

"И всички се кълнат, че искат да го приемат, но не го правят. Остават няколко дни. В понеделник няма насрочена правна комисия. Става въпрос за желание, не за време". Той припомни, че законопроектът беше внесен на 30 декември, но до днешна дата са изгубени 8 дни. "Ако правната комисия не се събере днес, то всичко свършва", каза Зарков.

Според него законопроектът е изграден, готов и би трябвало да бъде един от първите въпроси на следващото НС, ако това не се справи с него.

"Приемете този закон, направете и невъзможното следващите 3-4 дни, за да приемете този закон. Това ще бъде високо оценено от българите и това Народно събрание няма да си отиде просто така и ще остави нещо значимо", апелира Зарков.

Коментари Напиши коментар

36

Участ

преди 1 месец

Някакъв коткоубиец и недоносче на червените *** се дърви на Главния прокурор ! А пък Главният прокурор е на гости на САЩ ! Какво ли прави такава неадекватна фигира като лекето Зарков в управлението на държавата??? Затова сме на опашката в Европа - с тези назначени от един Зелен чорап некадърници.

35

Случаен минувач

преди 1 месец

Аз пък искам Парламентът да приеме Закон за криминализиране на жестокостите, извършени върху домашни котки! За осакатяване на котка - 5 години затвор! Круме, чу ли?

34

Анонимен

преди 1 месец

Казаха,че главния прокурор може да го осъди всеки окръжен прокурор понеже има такава длъжност,би трябвало и всеки областен прокурор,но няма такава длъжност,областта се занимава с други организационни дела, но не в правораздаването на ниво в прокуратура,следствие и съд или съдебната власт,а са по висша ***.единица от окръжната основополагаща за властта,та в туй отношение Окръжния прокурор,който и да е на еднакви оснвополагащи начала за контрол с дейността си в прокуратурата е равен на гл.прокур