Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спор за програмата на парламента в началото на пленарното заседание.

След няколко гласувания и размествания на точки, по предложение на Делян Добрев от ГЕРБ от дневния ред на законотворците отпадна предложението на ПП за решение за отпускане на компенсации на битовите потребите на природен газ.

Според Добрев предложението е чисто популистко, защото от ПП не са посочили източник на финансиране на тези компенсации.

"Миналата година такива програма за компенсации нямаше. Ако някой иска да компенсира битовите абонати на га, има възможност през удължения държавен бюджет, защото там са предвидени 50 милиона лева, които могат да се използват за дърва, въглища и газ и ако правителството реши може да ги разпредели", мотивира се той.

Искрен Митов от ПП скочи, че цените на природния га са газ и попита защо от ГЕРБ искат да оставят хората без компенсация.

Кристиан Вигенин от БСП обърна внимание на председателя на НС Вежди Радишов, че предложението на Делян Добрев е било недопустимо и не би следвало да се подлага на гласуване, защото вчера НС прие дневния ред.

"Това, което можеше да направи сега парламентът е да я размести, но не и да отпадне. Моля, такива предложения да не бъдат подлагани на гласуване", призова той, но след като вече беше прието предложение на Делян Добрев и проектът за решение на ПП отпадна от програмата.

Депутатите започнаха работа с приемането на решение за увеличаването на капитала в Черноморската банка за търговия и за развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase