Снимка: БГНЕС

Не може да има спирачки в политическата сатира. Един политик я получава тогава спрямо това, което е направил. За Маргарет Тачър, която е икона за демокрацията, има ужасни песни. За кревати не е имало, защото тя не е давала повод. Така Тошко Йорданов коментира по NOVA песента на сценаристите на Слави за бившия началник на политическия кабинет на Кирил Петков - Лена Бориславова. Песента взриви социалните мрежи и предизвика остри критики. Йордан каза още, че песента му харесва, както и че няма участие в текста.

Парламентарната система възпроизвежда хора, които искат да се облагодетелстват с власт и които искат да няма контрол, каза той по повод инициираната подписка на партията за референдум за промяна от парламентарна към президентска форма на управление.

Референдум според закона и според конституцията могат да се поставят въпроси от компетенцията на обикновено НС, каза още той

"От компетенцията е на обикновено НС е да организира ВНС. Не сме седнали със сценаристите да формулираме въпроса, а сме се консултирали с юристи", каза още той и заяви, че въпросът е формулиран правилно. Според него конституцията позволява на гражданите да поставят този въпрос.

"Има колективна безотговорност, скриване за решения а политическата система е изчерпана. Самата система не функционира добре - не могат да се изберат правителства, няма приемственост, не могат да се взимат решения. Системата позволява да се функционира по този начин", добави още Йорданов. И поясни, че парламентът фактически е функция на Министерски съвет, а премиерът контролирал НС.

Коментари Напиши коментар

220

Анонимен

преди 1 седмица

Йордан каза още, че песента му харесва, както и че няма участие в текста.Нелче, кой тоз уа

219

Анонимен

преди 1 седмица

ТОШКО,ТОШКО МОМЧЕ ЛОШКО АФРИКАН ЛИ СИ ИЛИ СЕМИТ ИЗКАЧИ ЛИ НА СЕМИРАМИДА ЗИКУРАТА, ДЕ ЛИ ТА СКРИ МЪГЛАТА? Я ПОВЕЙ С ОПАШКА! ПОВЕЙ ВЕТРЕ ПОВЕЙ И ОТВЕЙ ЛИСТАТА ОТ ГОРАТА ДЕ СЕ КРИЕ АФРИКАНЧЕТО ТОШКО С ОПАШКА КРИЛАТА!...

218

Анонимен

преди 1 седмица

Този кой беше ?