Снимка: архив, БГНЕС

БСП направи каквото можеше, не получи подкрепа не по нейна вина, мандатът за нея е позитив. Резултатът на БСП ще бъде 9-10%, стигнаха плато. Очакваме малки промени спрямо изборния резултат от 2 октомври. Ще има още по-ниска избирателна активност, без структурна промяна в НС. Това каза пред NOVANews социологът Юлий Павлов, директор на  Центъра за анализи и маркетинг.

Още по темата
По думите му пренареждане на партиите няма да има. "ПП и ДБ заедно или поотделно ще са далеч от съставяне на правителство, ГЕРБ и ДПС също. Политиците са като развалена грамофонна плоча - говорят едно и също месеци наред", посочи Павлов.

От своя страна комуникационния експерт Любомир Аламанов подчерта, че Нинова има много тежка задача как да се позиционира. "Тя претърпя много репутационни щети от това, че започнаха да излизат сведения как предишният кабинет е изнасял оръжие, което може би се е озовало в Украйна. Това може би е ставало с нейния подпис, а това за електората на БСП с крайноруска ориентация, създава напрежение. За нея е добре дошло даването на този мандат, защото левицата е пета политическа сила с тенденция надолу", коментира той.

Според него единствено твърдите ядра изявяват желание за гласуване, а държавата е в застой. "През лятото агенти на Кремъл викаха, че държавата ще загине без договор с "Газпром", но поне те бяха осветени. Предизборната кампания ще бъде много важна. Борисов си променя мнението много често и не е ясно какво ще се случи на следващия ден", каза още Аламанов.
 

Коментари Напиши коментар

15

баба мара

преди 1 седмица

да ще има ще гласуват тези с хартиената бюлетина другите няма да излязаттака че които и да спечели наи много гласове нищо няма да може да направизащото представл'ява само прос-тата част от обществото до два мандата в нсизбори до дупка докато се изчистим

14

Внушения!

преди 1 седмица

Пак ни внушават как няма да има активност и по-добре да не ходим!Каква им е целта?Да съсипят България ли?ГЛАСУВАЙТЕ, защото от всички нас зависи.

13

Юлий Август

преди 1 седмица

Поради твърде ниската избирателна активност и следващият парламент няма да има необходимата легитимност, независимо от това кой ще "спечели" изборите. Мненията на политолози, социолози, социопати, телепатки, ясновидци и врачки са без значение.