През тази седмица "Продължаваме промяната" имаше национален съвет, на който на двамата съпредседатели беше даден мандат да започнат преговори с ДБ, "Спаси София" и други формации, с които имаме потенциал да се обединим и споделяме общи ценности. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Васил Пандов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му местните избори са от голямо  значение, заради което разговорите на Съвета са се съсредоточили именно около тях. Предвид неуспехът на третия проучвателен мандат, концепцията им се разширява.

"Организираната от БСП среща беше много закъсняла. Г-н Борисов обяви, че в един следващ кабинет вижда обединение с ДПС и БСП. Имаме негласна заявка към структурите на ГЕРБ. Ние видяхме това обединение многократно", коментира той.

Пред Bulgaria ON AIR депутатът даде и актуален пример, който показва, че ГЕРБ, БСП и ДПС са сближили своите позиции - освобождаването на председателя на Сметната палата.

Той обобщи, че Асен Василев  е призовал по време на бюджетната комисия Сметната палата да разгледа цялостно начинът на финансиране на партиите в предизборната кампания, а на следващия ден директорът ѝ беше уволнен.  

"При "Продължаваме промяната" този процес е напълно прозрачен", заключи депутатът.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase