Снимка: БГНЕС

БСП кани на лидерска среща председателите на останалите парии в НС. Още след като получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство, Корнелия Нинова обяви, че от тази среща ще зависят следващите стъпки, които ще предприеме левицата и дали въобще ще предложи кабинет или ще върне мандата неизпълнен.

Самата Нинова вчера призна, че е умерен оптимист за  възможността кризисният мандат да бъде реализира и левицата да състави правителство.

Още по темата

Стана ясно обаче, че три от партиите в Народното събрание въобще не искат да присъстват на лидерската среща. От ПП обявиха, че няма да застанат зад управление на левицата.

Лидерът на ДБ Христо Иванов заяви, че не вижда условия за разговор във лидерски формат, както и че разделителните линии между десните и левицата стават  все повече.

От „Възраждане“  настояват за нови избори.

ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ ще се отзоват на поканата за среща, но ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи кабинет на БСП.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера съобщи, че е заявил присъствието си на срещата. ГЕРБ обаче също няма за подкрепи кабинет на левицата.

ДПС и Български възход са и единствените партии, които не са заявили категорично, че няма да подкрепят кабинет с третия мандат. Общо с БСП обаче те имат едва 72-ма депутати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase