Снимка: БГНЕС

Ще отидем на среща с БСП за политики, не тази, която е организирана от г-жа Корнелия Нинова. Тя има възможност за четвърти път да сформира правителство. От "Промяната" поставихме определени приоритети с декларация, които ще подкрепим дори като опозиция.

Това каза пред БНТ депутатът от ПП и бивш министър на спорта Радостин Василев.

Според него предстоящата среща на БСП с партиите в парламента, извън ПП и ДБ, е "за формиране на нещо, което всъщност се формира с избора на г-н Вежди Рашидов".

Не е неочаквано да си стиснат ръцете, каза той.

Бойко Борисов, който се съгласи да говори с БСП, но с уговорката, че няма да подкрепи техен кабинет, е причината "Промяната" да не отидат на срещата, която социалистите организират, стана ясно от изказването му.

Трябва да работим върху начина на финансиране на партиите, а не по Изборния кодекс, отбеляза Василев по повод новината, че служители на криптобанката "Нексо", в която влезе ДАНС, са дарявали пари за предизборните кампании на "Демократична България". Според него "статуквото" атакувало ДБ за "Нексо".

Може би е време да помислим и за закон за лобизма. Чух днес и главния прокурор Иван Гешев да говори за това, каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase