Снимка: БГНЕС

Вестинк "Велт" съобщи, че България, чрез посредници, е снабдявала Украйна с боеприпаси и дизел. Самият Кирил Петков потвърди стратегията на кабинета си.

Но как депутатите реагираха на тези новини?

Още по темата

От БСП продължиха да отричан, че България е изпращала оръжия на Украйна.

"Това просто е несериозно. Няма нито един изнесен патрон, призна го и сегашният министър на икономиката по време на парламентарен контрол", заяви депутатът от БСП Иван Ченчев.

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев пък не беше изненадан.

"Това новина ли е? Ние всички го знаехме", заяви той. "Когато става въпрос за бизнес, производството на българската оръжейна индустрия, нормално е те да търсят пазари и да реализират своята продукция. Включително и когато има война и тези пазари са по-бързо оборотни."

За Христо Иванов от "Демократична България" страната ни отдавна е трябвало да заяви ясната си подкрепа за Киев.

"България още от самото начало е трябвало ясно да заяви, че подкрепя Украйна и не е имало необходимост военната подкрепа чрез оръжие да минава през посредници", каза той.  "Вие знаете, че ние винаги сме успявали България да окаже всячески помощ на Украйна и в рамките на търговски сделки, за които става в случая дума, и в рамките на други ангажименти, включително безвъзмездна помощ, която отваря възможността България да получи подкрепа за модернизация на своята армия чрез заместване."

Пръв обаче реагира депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов. Лекарят заключи: "Момчето не е добре" и подкрепи диагнозата си на лекар с противоречивите изказвания на съпредседателя на ПП - през юни е казвал, че няма износ на оръжие за Украйна, а преди часове в интервю пред Тв 1 заяви, че голяма част от снарядите в Украйна са български.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase