Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев похвали работата на БСП и отрече решението му за третия мандат да се е ръководило от сканадал с Nexo.

"БСП не побърза да постави червени линии, съхрани диалога, показа, че е готова на компромис, на решения, които да са общи за всички партии или поне за мнозинството такива. Показа, че може да влиза в коалиции и да управлява със своите логически опоненти. Това съвсем не е малко. БСП беше основният фактор за решаване на кризата с избора на председател на НС", заяви президентът.

"Вие откъде знаете коя пратия ще създаде и коя няма да създаде правителство", запита Радев журналистите.

"Всеки има право на своите думи.  Седем партии, всяка има позиция. Аз така съм преценил. Смятам, че БСП ще направи максимално възможното. Що се отнаса до Nexo - не съм се ръководил от този скандал при своя избор. Той избухна, след като съм взел своето решение. Този скандал има потенциал да повлияе в ефективната работа на едно бъдещо правителство с мандат на ДБ, това го виждаме всички", добави Радев.

"Служебният кабинет прави максималното да оползотвори всички възможности. Тази политика би трябвало да се следва от всички останали партии", каза още той.

Радев заяви, че датата на новите избори зависи от това "дали и кога БСП ще върне мандата".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase