Снимка: БГНЕС

За 2023 г. е предвидено плащане, за да го получим трябва да изпълним 66 критерия.  Изпълнили сме само 21, остават ни 45. Това обясни съветникът на финансовия министър Любомир Каримански пред bTV.

"Европа ни дава едни пари и казва "извършете тези реформи", не успяваме и е нормално да ни търси сметка после", обясни Каримански.

За законодателството – КПКОНПИ например, трябваше да бъдат приети промени в данъчни закони.

Влизане в сила на изменения на закона за енергетиката, е един от тях. Има промени, свързани със законодателството. Милиарди от ЕС под въпрос, каза той. По думите му все едно да натрупваме сметката си, накрая получаваме голяма сметка, която е непосилно да платим.

Излизайки точно сега случаят Нексо, излиза усещането, че президентът се е повлиял на кого да даде мандатът, добави Каримански.

За 2022 г. Бюджетният дефицит е 2,9%. Ако говорим за касово изпълнение- това са парите за наличност в държавата.
 

Коментари Напиши коментар

15

Майора

преди 4 месеца

Абе Каримански стига си давал актл , та ти беше личния ковчежник на Слави и му движеше ошфорните сметки! И президентс много добре знае на кого да даде мандата , или ислаш да кажеш че и САЩ и Великобритания му дават акъл!Нищо друго не може да се очаква от комунисти и техните наследници!

14

Икономист

преди 4 месеца

Не знам Европа на кого дава пари. При всички случаи обаче, не ми ги дава на мен. Този наистина си живее в миналото. Говори за дефицит през 2022 г., а тези, на които им дават депутатски заплати дори и бюджет за 2023 г. не можаха да приемат. Да им е честита Новата г.

13

Анонимен

преди 4 месеца

Брат му го застреляха като куче в Симеоново през 90-те.