Снимка: БГНЕС

Няма да приемем правителство, в което участват Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви в кулоарите на парламента Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

"Ние предложихме технически кабинет, не знам защо не беше подкрепен. На който и да бъде даден мандатът, да погледне какво предложихме. Още с първия мандат предложихме ясни приоритети", каза заместник-председателят на ГЕРБ.

"Призоваваме "Демократична България", ако им бъде даден мандатът, да проявят смелост", каза Митов и допълни, че на когото и да бъде даден мандатът, трябва да прецени, да подходи сериозно и оттам нататък вече да се обсъжда, иначе до утре могат да се развиват хипотези.

Той призова да започне да се работи по правилата на демокрацията и по механизми, по които се приемат сериозни ангажименти, а именно лидерски разговор, на който да се уточнят приоритетите. "Редно е вече демокрацията да започне да работи в режим на нормалност", категоричен е Митов.

Коалиции според него не са възможни. "Първо, изобщо нямаме никаква идея за това на кого ще бъде даден мандатът, второ, ние призовахме, който и на получи мандата, особено ако е ДБ, да погледнат назад във времето, и да си дадат сметка, че са участвали в мнозинство и в управление, в които има сериозни съмнения за корупционни практики", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase